Häftig reklam

Såg ett program om reklam för ett tag sen. Där var den här bilreklamen med


Den orsakade ramaskri bland tv-tittare som tyckte den var alldeles för realistisk och hemsk.
Då gjorde VW den här reklamen (lyssna noga på vad personerna i bilen pratar om)Just det, de pratar om föregående reklam. Haha. Så bra. Men seriöst, använd säkerhetsbälte i bilen!

Ren osjälviskhet existerar inte

Man kan aldrig göra något för någon annan utan att göra det för sitt eget godas skull. I grund och botten, hur osjälvisk man än tror man är, så gör man ju alltid en god gärning för att man själv ska må bättre/bli omtyckt/slippa dåligt samvete. Och då är man ju egentligen självisk. Sen kan man ju diskutera om det är lika illa som att göra en god gärning endast för pengar/berömmelse/gåvor eller liknande.

Musik som berör

För ett tag sedan, ja nästan två år sedan, såg jag filmen This is England. Filmen i sig var väl inte något mästerverk som dröjde sig kvar i huvudet långt efter, även fast den var bra. Men något som verkligen fastnade var pianomusiken av Ludovico Einaudi som hade flera låtar med i filmen. Bara låten fick mig att gråta på slutet om man säger så. Lyssna själva.


Achievement

Jag skrev i ett tidigare inlägg om mitt misslyckande med mina växter, att de bara dör hela tiden. Men nu har jag faktiskt en växt jag lyckats riktigt bra med. Den såg helt förlorad ut i vintras, helt kal, bara en pinne i jorden. Men när jag tänkte slänga den upptäckte jag en grön begynnelse på blad på den och behöll den. Sen dess har jag skött den som en bebis och det har gett resultat! Så här ser den ut nu. Jag kan också!

A Z F K...H?

Oj, här har det uppdaterats väldigt dåligt. Jag hoppas inte mina fyra läsare har blivit upprörda! Hehe.
Nu har jag i alla fall fått mina ögon undersökta för linser, ska få ett par provlinser på torsdag att testa hemma en vecka. Det var en trevlig optiker (SpecSavers) men han pratade så fort att jag hade svårt att hänga med emellanåt. Skönt att ha det gjort i alla fall, och det var billigare än jag hade fruktat också. Tror det är värt att det blir lite mer kostnad med linser, för glasögonen tar bara William hela tiden för mig. Vi kan ju se efter, vad är för och vad är emot linser/glasögon?


Jag tror linser vinner.

RSS 2.0