Värmeslag

Vilken värmebölja! Vilka grader! Jag klagar inte! Det är varmt, javisst, det är svårt att hålla sig själv liksom barnet svalt och inte torka ut, ja. Men det är sol! Det är inte regn, inte snö, inte hagel och slask och isiga gator! Jag tycker det är underbart, trots att jag får huvudvärk av solen. Sommaren är bäst, vintern är pest!



Michael Jackson R.I.P. ???

Va? När hände detta? Är det sant?
Så sa vi båda två då vi äntligen satte oss vid datorerna första gången för idag runt elva snåret. Den Rätta var Michael Jacksons största fan när han var liten och det fälldes nog en tår där, fast det inte erkändes. Känns som att man fått vara med om en legendarisk artists död. Lite som Elvis. Själv vet jag inte vad jag ska säga om honom som person, pedofili-anklagelserna och det är ju inget man hurrar för liksom. Men som artist har han ju fått hits i hundratal och har varit med oss i decennier. Så, vi förlorade en värdig artist som mycket väl kunnat ge oss mycket mer underhållning och låtar. Men kommer vi verkligen sakna honom?

Ett nytt beroende

Jag har ett nytt beroende. Ett program på Andreas iPhone. Jag slingrar mina fingrar runt den så fort jag får chansen och startar Leaf Trombone. Det är ett program där man spelar på ett speciellt instrument skapat av ett löv och nån grej. Man kan göra låtar på internet efter noter som man sen kan spela i programmet. Där i kommer de toner man ska spela flygandes som små löv som man sen måste tajma antingen genom att blåsa i telefonen eller med fingrarna (en inställning man själv väljer). Det är dock skitsvårt att få till tonerna helt rätt! När man så övat ett tag kan man spela en låt på "World Stage" och bli dömd av tre andra spelare, för tillfället utvalda till jury. Jättekul! Jag älskar allt man kan spela på och vill såklart alltid bli bäst, tävlingsinriktad som jag är. Men i det här får jag nog nöja mig med mer än en tvåa på World Stage, och spela bara för att det är kul! Se mer om Leaf Trombone här.

Snabba cash

Idag blev jag uppringd av better business som ville ha mystery shoppers till ett speciellt uppdrag. Kul att de ringde efter mig för det är vanligtvis inte så man får uppdrag av dom. Så det blir två snabba besök som jag får 300 för. Roligt! Är du också intresserad av att tjäna lite extra pengar? Läs mer om det här. Jag har varit Mystery Shopper i flera år men gör bara grejer lite då och då när jag känner att jag har tid. Senast fick jag ställa in ett besök i sista minuten då jag råkade föda barn två dagar innan. Haha, så det kan gå!

Picknick

Nu var det längesen jag skrev nåt här. Har varit fullt upp de här soliga dagarna. Picknick idag, fast i skuggan för de små livens skull. Får bättra på brännan imorgon istället. Det är tur att det är bra väder iaf för annars skulle jag nog gå under, mensvärk och en grinig bebis med tänder på väg är inte det bästa för humöret precis! Men nu är jag mätt o gla och ungen sover, haha! Synd att balkongen är på sidan med morgonsol...Asch, vi avslutar med en solbild.

Midsommar - eftersvallningarna


Dagen skulle spenderas på vila, vila och mer vila eftersom vi alla var sega från igår (trots nykterheten). Ändå blev det att bädda sängen med nya lakan, gå till statoil och handla lite nödproviant (läs: godis) och tvätta en maskin tvätt. Såg även Nicolas Cage nya film Knowing. Rätt bra faktiskt, men mindre action än jag trodde det skulle vara. Såg förresten The last house on the left igår kväll, den var bra om än något blodig emellanåt. Gårdagen spenderades för övrig hos vänner med deras lilla nyfödda pojke som ögongodis och grillspett med goda tillbehör som middag. Jag gillar midsommar, trots det ofta återkommande regnet. Det är en dag som verkligen säger att nu är det sommar. Nu följer soliga dagar, varmt duggregn och åskväder. Nu sprids lukt av rök från grillar, bränt kött och varma kroppar. Är det annat än härligt?
   

Shoppingrunda!

Idag har jag shoppat. Mest tråkiga saker som ny slang till barnvagnsdäcket, presenter till andra och öl. Men också lite roliga saker, som ballerina skor. Har velat köpa mig ett par sen förra sommaren, men det blev liksom aldrig av då. Så nu kilade jag in på Indiska och hittade de här sötnosarna. Endast 149:-, verkligen överkomligt.


Jippie!

Sol, sol, sol, vad härligt det är med sommar!


Tjejer billigare i drift?

Har precis kommit hem från en shoppingrunda, och stötte på något jag måste dryfta här.
På Åhlens hade de en hylla med kläder i strl. 50-80cl på rea och jag kikade runt bland bodys och brallor. Då stötte jag på två bodys, med precis samma tryck och stil, enda skillnaden var att ena var i blåa färger och den andra i röda. Men ursprungs-priset skiljde sig 20:- mellan dom! Den röda var 20:- billigare än den blå. Varför är det så? Ska 'tjejers' kläder vara billigare än killars? Kostar röd färg mindre än blå? Jätteskumt tycker jag. Någon som sett det här på andra ställen? Nån som vet varför det skiljer så mycket?

Himmelskt ris?

Har varit bortrest lör-sön, därav det dåliga flödet av inlägg. (Om nu mina tre läsare undrat.)
I alla fall fick jag med mig en rolig bild från resan. Läs och njut! Hahaha.

Greys Anatomy - End it with a bang!

George!!! 007! Jag kunde aldrig anat det! Kvällens avsnitt verkade inte bjuda på mer spänning än vanligt, ända fram till de sista minutrarna! Då kom allt! Superbra!

Spoiler:
George ska ta värvning som läkare i Irak. Bailey, Callie och de andra vännerna planerar en intervention mot detta efter hans operation klockan 18. Under tiden vaknar Izzie upp men det visar sig att hennes närminne inte fungerar som det ska och Alex kämpar till vettets rand för att få henne att minnas. Till slut vräker han ur sig allt inför henne i tron att hon kommer glömma det strax därefter. Meredith är fast besluten att gifta sig med Derek trots kaoset på sjukhuset och tillslut gör de det på en blå post-it. Bailey bryter ihop inför Chief Webber då hennes man ställt ultimatumet han eller arbetet. Då de ska konfrontera George berättar Webber att han skickat hem honom redan på morgonen för att åka till sin mor.

På akuten har de fått in en man som släpats bakom en buss och är helt deformerad i ansiktet samt svårt skadad. Han räddade en kvinna med sitt agerande och hon följer honom genom allt på sjukhuset. Då han ska in på operation igen försöker han skriva något i Merediths handflata och lyckas med fingret stava 007. Till slut fattar Meredith att den vanställda, svårt skadade mannen är George! Samtidigt som detta händer inser Izzie att hon minns, då hon fortfarande inte glömt vad Alex sa till henne. När Alex kommer till henne faller hon ihop, sista scenen är när Chief överskrider hennes DNR och använder defibrillator på henne samt när George dör på operationsbordet. Överlever hon? Överlever han? 

Avslutningen var tårdrypande, roligare än annars och helt fantastiskt bra! Jag hade låga förväntningar då förra avsnittet inte var nåt vidare originellt men det här var bra. Jag tror Izzie överlever, eventuellt blir en grönsak, men George är nog borta till nästa säsong börjar. Synd för han är så söt!

Kär i en låt?

Kan man vara kär i en låt? Jag tror jag är det. Jag har alltid älskat The heart asks pleasure first av Michael Nyman sen den första gången jag hörde den i filmen Pianot (Som för övrigt är en fantastisk film jag kan se om och om igen). Det var över tio år sedan. I tio år av mitt liv har jag lyssnat på låten, lärt mig spela den och blivit hänförd av hur den i sin enkelhet kan rycka med mig än idag. Häromdagen kom så Den Rätta på snilleblixten att sätta just den låten som alarm på sin telefon. Jag ligger numera och njuter 04.45 på morgonen och hoppas han inte vaknar och stänger av sitt alarm. Visst är det konstigt, hur kan en låt påverka så mycket?



The heart asks pleasure first har även två "systerversioner" i filmens soundtrack: The Promise och The Sacrifice.

Gröna tummar mitt i handen?


Vardsgslyckan talas det om trädgårdsinredning. Hennes trädgårdar verkar grönska och ser verkligen härliga ut på bilderna. Själv kämpar jag för att hålla liv i mina plantor. Det bästa jag lyckats med är min bambu (ovan) som levt i fem år med mig. Tror bara den överlever för att den ständigt står i vatten, annars skulle jag nog glömt den för längesen.

Annars ser mina andra växter allt som oftast ut såhär:
 
Hur ser din trädgård/uteplats/fönster ut?

Johnny Depp Fyller år!

Idag är det min favvis Johnny Depps födelsedag. 46 gamla år blir han tydligen. Jädrar, var han så rynkig? Känns fel nu att säga att man tycker han är nåt av det sexigaste som bebott denna planet. Han är ju nästan i klass med farsan...blä.



Johnny Depp
Hunk eller skunk?


Det krävs en Kines...

Ingen har väl missat att det finns ett online-spel som heter World of Warcraft, som lockat miljoner spelare till deras värld av alver, orcher och troll? Nyss hittade Den Rätta en video gjord av en kines, som tar spelets karaktäristiska spelgrafik till den riktiga världen. Lite lång, men man behöver inte se hela heller. Skratta lite, sucka lite, spela lite.


Skattepengarnas frihet?

Idag kom min skatteåterbäring. Närapå vartenda öre blev bränt på kvarliggande räkningar och små lån. Trist som attan, hade velat göra lite roligare saker med de pengarna. På listan stod bla:
  • Köpa väggfäste till teven
  • Resa till Öland i sommar
  • Köpa skor
  • Nollställa kreditkortet
  • Fixa makens tänder (rotfylla)
  • Åka till föräldrarna i sommar
  • Köpa ny soffa och soffbord
Inte lite man vill ha. Men det får bli någon annan gång! Vad har du gjort/ska du göra med dina skattepengar?

Project Runway final

Vann rätt designer? I finalen tävlade Leanne, Kenley och Korto mot varandra. Alla tre hade saker jag gillade med sina kollektioner. Leannes kläder var harmoniska och intressanta med vackra blomblads-detaljer. Kenley hade en rik variation och vackra handmålade tyger med en "Alice i Underlandet-inspiration" som hon själv beskrev det. Korto hade en färgglad prakt i sina siluetter och jag gillade hennes dova ton av Afrika. Leanne blev den som vann den femte säsongen av Heidi Klums succé program. Vann rätt designer? Jag tycker tyvärr inte det, jag trodde på antingen Korto eller Kenley. Vad tycker du?
Så här såg de tre finalisternas kollektioner ut:

Miljövänligt eu-val? Nä.

Louise lyfte fram en väldigt viktig sak som hon iakttagit under sitt deltagande i årets val. Hon skriver

"Tänkte på det när karln innan mig gick in, han tog en lapp för varje parti som ställde upp. Sedan slängde han alla de resterande lappar i papperskorgen. Visst skulle det vara ganska ironiskt om han sedan hade röstat på miljöpartiet?"

Ja, hur miljövänligt är det egentligen, detta system med papperslappar?
Anta att cirka 50% av de som röstar gör som mannen Louise såg göra. Det är 1518699 personer (Giltiga röster +blanka). Det är 24 partier som beställt valsedlar till valet, alltså måste varje person som gör en 'hemlig' röstning ta 24 valsedlar, varav 23 slängs. Det blir 34930077 valsedlar som slängs i soptunnan! Trettifyra miljoner, niohundratrettio tusen, sjuttiosju papper i A6 format slängdes i årets val. Det är väl nåt för miljöpartiet att titta närmare på ändå?

Ska du rösta?

Idag är det val till Europaparlamentet. Vi ska ner och rösta både jag och mannen senare idag. (lillkillen är ju lite för liten än, hehe) Tycker att man borde rösta när man får chansen att visa vad man tycker. Och gör man det inte har man förbrukat sin rätt att klaga efteråt! Vad tycker du, ska du rösta?

Vad firar vi egentligen?

6 Juni—Sveriges Nationaldag. Men vad firar vi egentligen?
•Amerika firar dagen deras självständighets-deklaration trädde i kraft den 4 Juli 1776.
•Norrmännen firar att kungen skrev under landets grundlag 17 Maj 1814.
•Vi firar ingenting. Nationaldagen i Sverige är bara en omvärdering av Svenska Flaggans Dag, något som bestämdes 1983.

Så intressant var det.

Vinn fint armband

Jag tävlar om ett vackert halsband på Bunnys blogg i samarbete med funkymariedesign.
Ta chansen, tävla du med!


Jag vill ha texten "Positive", vilken vill du ha?



Tryck mig mot väggen?

De flesta drömmer nog om det. Att mannen i ens liv någon gång ska i het åtrå kyssa oss passionerat och trycka upp oss mot väggen i vild älskog. Tavlorna faller till marken och han tar lätt tag i håret, ständigt kyssandes. Den heta scenen har spelats upp gång på gång i otal filmer och serier. Det är en tilltalande sex-scen, en häftig, het flammande scen som väcker alla tjejers avund. Många ber sina respektive: Kan inte du göra sådär med mig nån gång älskling?

Och många män gör ju allt för sina underbara kvinnor. Därmed försöker de sig på samma konststycke. Det de inte visar i såna filmer dock, är att i verkligheten följer inte en musikproducent med oss hela tiden med rätt musik för rätt tillfälle; bara att trycka på play. I verkligheten går också tavlor sönder när de faller i golvet och lämnar vassa glasspillror på golvet. Om ni nu ens kommer så långt. För i verkligheten är det oftast så att mannen, i sitt försök, blir nekad i början med ett "Nej, inte nu".

Vi har då vid det laget helt glömt bort vår önskan och är helt uppslukade med vår senaste ommöblering som han kommer innanför dörren. Cockblock 2000—som en smäll på käften rent utsagt. Han har försökt, misslyckats fatalt och kommer förståeligt aldrig prova igen. Och när vi sen några månader senare ser en ny Amerikansk thriller med en kokande sex-scen med obligatoriskt vägg-tryck undrar vi: "Varför gör du aldrig sådär med mig älskling?". För det vi egentligen åtrår är drömmen om det heta vill.ha.dig.nu-begäret männen i de scenerna uttrycker. Inte blåmärken i ryggen och en svettig karl med tungan vispandes i käften fem på eftermiddagen.


H&M home, härligt fräscht!



H&M har en ny kollektion nu, med tyger för hemmet. Jag gillar verkligen att de gett sig in på det området också. H&M Home erbjuder rustika tyger med häftiga nya färger och fräscha former och tryck. Katalogerna är även de härligt nyskapande med tilltalande fotografier. Jag har redan beställt en hel del ifrån kollektionen och än finns det många "vill ha" objekt kvar. Prisvärt och ordentligt, precis som jag vill ha det!

Det är skillnad på uttal och uttal

Hur uttalar du Barcelona?

1. Barsh-ä-låna
2. Barr-sä-låna
3. annat sätt, vilket?


Och vart kommer du ifrån?

Jag uttalar det som 1. Johan Rabaeus som 2. (Lyssnar på en talbok han läser där han säger Barcelona flera gånger)
Jag undrar om det har något med dialekt att göra?

Grey's Anatomy - en besvikelse

Näst sista avsnittet för säsongen. Det pratades om det, spekulerades vilt och spänningen var hög. Vad skulle ske? Hur kommer det gå för Izzie? Hur slutar det den här gången? De som redan tjuvtittat utlovade makalösa slut och otroliga scener. Jag bänkade mig vid teven klockan nio och koncentrerade mig som aldrig förr inför det här avsnittet. Till min besvikelse kändes inte det här avsnittet annorlunda än alla andra avsnitt. Skulle det här vara del 1 av säsongsavslutningen? Nej, visst var det sorgligt och häftigt, med många twists and turns så att säga. Men inte mer än det brukar vara, inte fler tårar än vanligt. Är jag den enda som blev något besviken, med tanke på all uppståndelse kring avsnittet?
Oavsett vilket ska jag såklart se det allra sista avsnittet också, kanske det blir lika fantastiskt superotroligt megachockerande bra som utlovat.

Se säsongsavlutningen del 2 av Grey's Anatomy på kanal 5, Ons 10/6 21.00

Lilla Charles, sov sött i frid



Lilla Charles, sov sött i frid,
du får tids nog vaka,
tids nog se vår onda tid
och hennes galla smaka.
Världen är en sorgeö;
bäst man andas, skall man dö
och bli mull tillbaka.

En gång, där en källa flöt
förbi en skyl i rågen,
stod en liten gosse söt
och spegla sig i vågen.
Bäst sin bild han såg så skön
uti böljan, klar och grön,
strax han intet såg´en.


Så är med vår livstid fatt,
och så försvinna åren;
bäst man andas gott och glatt,
så ligger man på båren.
Lilla Charles skall tänka så,
när han ser de blommor små,
som bepryda våren.


Sove lulla, lilla vän!
Din välgång skall oss gläda.
När du vaknar, sku vi se´n
dig klippa häst och släda;
se´n små hus av kort, lull lull,
sku vi bygga, blåsa kull
och små visor kväda.


Mamma har åt barnet här
små guldskor och guldkappa;
och om Charles beskedlig är,
så kommer rättnu pappa,
lilla barnet namnam ger ...
Sove lulla! Ligg nu ner
och din kudde klappa!


Text: C M Bellman, Musik: Traditionell
Bellman skrev den här i sorgen över Elis som dog i kopporna som spädbarn.
Jag tycker den är rysligt vacker.


Dagens post

Idag trillade bara rolig post ner i brevinkastet. Illustrerad Vetenskap, Hem & Hyra och en sifo-undersökning! Jag älskar att vara med i såna grejer, speciellt sifo som är en sån stor institution. Bara en enda räkning kom idag, hurra! Sen kom ett väldigt överraskande brev därtill, jag är utvald till jury för Svensktoppen i Sveriges Radio P4 i fyra veckor. Vad roligt! Programmen jag röstar för sänds 7,14,21 och 28 juli. Så lyssna då, kanske är det tack vare mig nummer ett hamnade där...

Veckans bloggtema - Fördomar

Bloggvärldsbloggen har temat Fördomar den här veckan. Jag tänkte göra ett försök i detta ämne jag med.

Jag har en konstig fördom och det är mot rökare. Konstig därför att jag själv varit rökare, i 12 år! Jag slutade ungefär fyra veckor efter jag fick veta att jag var gravid och har inte rökt sen dess. Jag saknar det inte, jag är inte avundsjuk på de som röker, jag känner mig mest otroligt dum som inte slutat tidigare. Till min hjälp hade jag boken Äntligen icke rökare av Allen Carr. Utan den hade det aldrig gått. Jag slutade utan nikotinplåster, utan godis och utan abstinensbesvär! Nog om det, det är viktigt för historien men inte vad jag skulle skriva om.

Min fördom är mot rökare. Speciellt unga rökare. Värst fördomar har jag mot rökande föräldrar. Och jag har inga som helst logiska belägg för det! Kanske är det att någonstans i mitt huvud önskar att de visste hur lätt det kan vara att sluta och hur onödigt det är över huvud taget. Men jag har själv varit där, och jag vet att det blir bara värre om någon kommenterar, då tar man en extra cigg bara för att. Därför säger jag inget. Jag låter bara tankarna flyta omkring i mitt huvud. Hur kan hon/han göra så? Varför slutar hon/han inte, det är ju så lätt? Vill de att barnen skadas och växer upp till rökare de med? De köper säkert cigg för sina sista pengar som barnen kunde fått något för istället. Om de missunnar sina barn frisk luft, vad mer missunnas dem? Vilka villjesvaga människor!

Ingen tanke är egentligen rättvis och även en del av mina vänner och bekanta röker, vissa mycket, vissa då och då. De är underbara människor, de missunnar ingen något och de som har barn har välmående och glada barn. Så varför lever denna fördom i mig? Egentligen vill jag ju att alla rökare ska få uppleva samma känsla av frihet jag fått av att sluta. Är det kanske rent av bitterhet eller känslan av misslyckande från start som tänder denna eld i mig, då jag vet att jag aldrig kommer kunna övertala en rökare att sluta, så länge inte den människan själv redan bestämt sig för det? Jag vet inte riktigt, jag vet bara att jag i ett val skulle ta icke-rökaren, det är min boja av fördom.

House - säsongsavslutning

För första gången grät jag till ett avsnitt av House. Säsongsavslutningen som visades idag på tv4 var ett av de bästa och mest dramatiska avsnitt någonsin. Jag längtar tills nästa säsong! House gråter, Wilson gråter, Alla gråter! Det var gripande och fick mig att vilja ha mer, mer mer! Tills vidare får jag nöja mig med småroliga quiz på tv4.se. Testa själv, vad minns du från säsong 4? Säsongen sänds även i repris Mån-Tors 15.00 på tv4 Läs mer om House här.


Små i stora Världen

Little people, Big world (Små i stora världen) är en Amerikansk dokumentärserie som följer en familj som består av två kortvuxna föräldrar och fyra barn varav ett är kortvuxet, tvillingen Zack. Familjen Roloff består av Amy och Matt med barnen Zack, Jeremy, Molly och Jacob. I dagens avsnitt hade Zack en dejt, Molly reste med sin mamma Amy och Matt blev sur över glömda Crispys.

Matt Roloff, pappan i familjen, har jag stört mig på sen första gången jag såg programmet. Han sätter igång projekt efter projekt, där han inte gör ett smack. Han bossar runt sin far och sina barn, ser till att de sliter medan han själv åker runt på diverse maskiner och klagar på deras arbete. Hans projekt blir alltid större än han sagt från början, rörigt utförda och ofta blir det fel och fult till slut ändå! Som i avsnitt 23, Episod 2, där han bygger en stor jävla slunga som går sönder och skadar hans affärspartner och hans yngsta son så illa att de hamnar på sjukhus båda två!


Han verkar anse att alla ska passa upp på honom och hans galna ideér och att ingen är värd mer uppmärksamhet i universum än han själv. Hans fru Amy verkar omåttligt trött på hans sätt ibland, nästan så man undrar vad de gör tillsammans. Resten av familjen stör jag mig inte på, de är rara, omtänksamma och rätt lugna individer. Trots den störande pappan så är det kul att se en familj som ingen annan och få en inblick i en helt annan värld.

Se "Små i stora världen" 14.30 varje vardag på tv4.

How is babby formed?

Jag skrattar mig fördärvad varje gång Den Rätta spelar upp den här flash-filen. Det är en parodi på en tråd i Yahoo! Answers forum. Vad trådstartaren skriver är ju inte så svårt att lista ut, hon/han undrar hur barn blir till. Men nästa inlägg? Något om en mamma som dödat sina barn, men exakt vad försöker kommenteraren säga egentligen? Någon modig som vågar ge sig på en översättning?



Originaltråden hittar ni här.

Vad ger vi våra barn egentligen?

Idag var första gången jag läste innehållsförteckningen på vällingen min son får varje kväll. Vilken dålig morsa jag är som ger mitt barn skit jag inte ens vet något om. Som maltodextrin, vad fan är det? Och vad är mältat havremjöl för något? Andra skumma innehåll är tiamin, niacin, biotin och pantonensyra. Man kan ju hoppas att allt med -in ändelse är bra saker. Däremot känns det inte bra att på 100ml färdig välling är 2,9 ml sockerarter! 2,9% socker! Ska det verkligen vara bra? I och för sig består detta socker av mjölksocker, druvsocker och maltsocker, men ändå. En snabb koll på google lugnar mina nerver något för där står det lite mer om de olika ämnena:

Maltodextrin - är rena kolhydrater skapade av stärkelse, finns i jordgubbsglass, sötningsmedel och sportdrycker.
Tiamin - Vitamin B, listas med massor av bra egenskaper. Är viktigt för normal funktion av hjärnan och centrala nervsystemet, reglerar hjärtfunktionen och pulsådrornas spänningstillstånd, verkar svagt vattendrivande, förbättrar inlärnings- och uppfattningsförmågan, reglerar magsäckens saltsyreproduktion och främjar tarmens peristaltik.
Niacin - Vitamin B3, nödvändig för en effektiv ämnesomsättning
Biotin - Vitamin B8, har egenskaper fyllda av svåra ord. Till exempel medverkar den vid cellernas karboxyleringsprocesser och katalyserar syntesen av fettsyror och hemoglobin. Glasklart!
Pantonensyra - Vitamin B5, är viktig för våran ämnesomsättning. Ingår i enzymer och hormoner och hjälper till i bildandet av hemoglobin.

Alltså är alla -in ämnen bra saker, även pantonensyran låter nyttig. Maltodextrinet däremot känns väl inte som något man vill föda sitt barn med när det ska sova, sportdryck? I en nattdryck?

Vällingen är Nestlé God natt - Mild Havrevälling. Fakta från Wikipedia, ReadABlog och Vitaminsidan

Vinn Mandolin Grönsaksskivare

Jag är med och tävlar!
Ta chansen ni också att vinna en grönsaksskivare
eller häftiga muffinsformar i tävlingen av Kardemumma Gumman.





Månadens blogg av bloggspejaren

Bloggspejaren har nu utsett Maj månads blogg, Helena blev vinnaren. Har aldrig läst den bloggen själv och kan inte säga så mycket om den, men det kanske är värt att hålla koll på den ett tag? Såhär skriver hon själv:

Diversity does it

Vinnare av Britain's got talent 2009, vars final gick i Lördags, var dansgruppen Diversity. Vassa, pricksäkra och med två talangfulla juniorer gav den här gruppen allt i sitt sista nummer. Rätt vinnare? Absolut! De hade dock tuff konkurrens med många andra duktiga talanger i final. Oavsett vilket tycker jag om dans och deras stil är så svängig! Se finalnumret nedan.



RSS 2.0